XC Arquitectes

CENTRE GASTRONÒMIC DOMUS SENT SOVÍ
EQUIPAMENT CAN LLENSA. HOSTALRIC. LA SELVA


DE L’HORT AL PLAT

2011 RECUPERACIÓ i foment del cultiu d’horta enfront del cultiu forestal.

Valorar la proximitat de les HORTES per a fomentar la CADENA CURTA i la COLLITA DE TEMPORADA, per a recuperar la gastronomia tradicional i fer-ne divulgació.

NOU CAMÍ. Nexe d’unió entre el centre gastronòmic i les hortes.

La potència de la TORRE DELS FRARES genera l’espai públic extenent la seva empremta.

L’HORT I EL JARDÍ DE LES OLORS DE LA CUINA. A la plaça s’hi poden trobar les plantes que la tradició gastronòmica ha utilitzat per a cuinar. Contindrà aquelles plantes aromàtiques bàsiques per a donar suport a la cuina de matèries primeres extretes dels horts veïns. El cuiner satisfarà les necessitats del dia, amb la selecció diària del producte de l’hort. Complementant-lo amb la planta aromàtica adequada per al cuinat que tingui en ment.

VESTÍBUL. Entès com un espai polivalent i multifuncional configurable i distribuïble amb mobiliari mòbil.

BOTIGA. Inspirada en la tradicional parada del mercat a la plaça.

LA CUINA CENTRAL. Afavoreix la relació cuiner - client, organitza la planta superior alliberant les façanes per a preservar les vistes i la identitat de l’edifici.

EL BASALT I EL SURO. Presents a la memòria del lloc, configuren les textures i el cromatisme del centre.

LA PÈRGOLA actuarà de filtre solar, essencial per afavorir l’estalvi energètic i el confort lumínic i tèrmic. La seva arquitectura s’inspira en la recuperació de la tradicional malla d’ombreig d’hortes i mercats.

LA TERRASSA POSTERIOR farà d’element connector entre l’espai interior i exterior. El projecte valoritza l’espai per a prendre aperitius a l’aire lliure gaudint del paisatge. La pavimentació interior tindrà continuïtat en aquesta terrassa exterior per afavorir-ne la connectivitat.

SALA DE CONFERÈNCIES I DEMOSTRACIONS DE CUINES O SHOW COOKING. Les seves taules estan plantejades per a poder servir de show cooking o suport de conferències, segons l’ús. la seva cabuda és per a 90 persones.


Promotor Ajuntament d’Hostalric
   
CONCURS juliol 2010  
Autors Xavier Vilagran i Casanovas – Josep Boada i Planas – Cristina Lloret i Serra
Col·laboradors Maria Cid, Albert Domingo
Renders Santi Vilagran




CONCURS | CRÈDITS
CENTRE GASTRONÒMIC DOMUS SENT SOVÍ > HOSTALRIC > LA SELVA > 2010